TAC’de Almanca B1 Sınavı

TAC öğrencileri, 15 Mayıs’ ta Goethe Enstitüsünün düzenlediği Almanca B1 sınavında ter döktü.

Avrupa Konseyi tarafından sınıflandırılan, Avrupa Ortak Dil kriterlerine uygun olarak yapılan ve dünyada 200’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Goethe Enstitüsünün hazırladığı ve uyguladığı bu sınavların sonucunda elde edilen sertifikaların, tüm dünyada uluslararası geçerliliği olup sertifikalar büyük bir değere sahiptir. Okulumuzun öğrencilerine tanınan bu fırsat ise öğrencilerimizin ayrıcalıklı olduğunu göstermektedir.

Söz konusu sınavda öğrencilerin Almancada  okuma, yazma, konuşma, dinleme ve  anlama becerilerinin ne kadarını kullanabildikleri ölçülmektedir. Okulumuzda Goethe Enstitüsü ile yapılan kurumsal iş birliği çerçevesinde uluslararası geçerliliği olan B1 sınavı uygulanmaktadır.