10. Sınıf Öğrencileri “Mission Possible” Projelerini Sundular

8 Mayıs 2019’da, TAC 10. sınıf öğrencilerinden iki grup, Mission Possible yarışmasında projelerini anlattılar. TAC öğrencileri İstanbul’daki Vakıf merkezinde jüriye sunumlarını İngilizce olarak başarıyla yaptılar ve jürinin sorularına cevap verdiler. SEV tarafından mali destek verilen bu girişimin ikinci yılında Vakıf, projelerin uygulanması için her iki grubu 5000 TL ile ödüllendirdi.

Mission Impossible’ın ikinci yılında TAC’yi temsil eden ilk grup, 10 C öğrencileri Nil Mürşitoğlu, Zeynep Eylül Özdoğan ve Nisan Zeynep Kurşun'dan oluşuyordu. Grubun "Pathways" adlı projesi, TAC / SEV öğrencilerine özel danışmanlık tavsiyesi vermek için tasarlanmış çevrimiçi  üniversite başvuru platformu aracılığıyla mezunlar ve mevcut SEV Amerikan liseleri öğrencileri arasında bir köprü oluşturma üzerine yapılanmış. Mezunlarımızın aday üniversite öğrencilerimiz ile bağlantı kurduğu bu platformda, öğrenciler ilk elden tavsiye ve destek alabiliyorlar. Öğrenciler, projenin hazırlık sürecinin İngilizce dersinde başladığını, fikir aşamasından son hazırlık aşamasına kadar tüm süreç boyunca yürüttükleri çalışmaların zaman zaman zorlayıcı olmasına rağmen bu süreçten çok şey öğrendiklerini belirttiler.

İkinci TAC grubundaki öğrenciler Tuvana Yalçın, Sıla Kütük, Bilge Uz, Zeynep Dila Apaydın, Zeynep Tekeli, Sezen Ok ve Beyza Koç ise projeye Mr. Corson'un İngilizce dersinde ev ödevi olarak başladılar. Grup ilk sunumunu İngilizce dersinde yaptıktan sonra, TAC öğretmen heyeti önünde ve son olarak da İstanbul’da SEV’e yaptılar. Uzun ve zorlu bir süreç olduğunu ama sonuçta buna değdiğini söylüyorlar. Öğrenciler, kendilerini ilgilendiren bir konu hakkında farkındalık oluşturmak için bundan daha iyi bir fırsat olmadığını düşünüyorlar. Öğrencilerin ağızlarından deneyimlerini dinleyelim:

“Ödevi ilk gördüğümüzde çok heyecanlıydık. Hem konu hakkında hem de onu nasıl sunacağımız konusunda çok fazla özgürlüğümüz vardı. Bu yüzden şansımızı denedik. Tüm film yapımı, işçiliği ve hatta yazarken, projeyi yaratırken çok eğlendik. Bu yüzden “görmezden gelme” konusunu seçtik ve fikirlerimizi sanatla yansıttık. Projemize devam edeceğiz. Birçok insana ulaşmayı ve bir değişiklik yaratmayı umuyoruz. He rşey tek bir adımla başlar” Grup, projeyi tanıtmak için bir de Instagram hesabı oluşturdu. Onları sosyal medyada takip etmeyi unutmayın: @movemong