Dil Öğreniminde Farklı Bir Soluk

Tarsus Amerikan Kolejinde 21 Mayıs’ta „Oyunla Yabancı Dil Öğretimi” projesi kapsamında Almanca öğretmenlerimiz 9.Sınıf öğrencileri ile dil öğretimine farklı bir soluk getirdi.

Dil eğitiminde öğrenmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan Tarsus Amerikan Koleji öğretmenleri Tuba BAYKAL ve Ahu TERECİ DURSUN ‘’Oyun ile Almanca Öğretimi” projesini okul bahçesinde, Almanya kültürünü kapsayan (Berlin Duvarı),Grammer konularını içeren  İstasyon Oyunları gerçekleştirdiler.

Projenin koordinatörleri, öğretim metotlarının çağa uygun bir şekilde gelişmesi gerektiğini belirterek “Öğrenci merkezli oyunları esas alan, öğretmeni sadece öğreten değil rehber haline getiren bir öğretim metodu geliştirmek durumundayız.” dediler.