Bahar Ödülleri Töreni

Tarsus Amerikan Kolejinin Geleneksel Bahar Ödülleri Töreni bu yıl 19 Haziran Çarşamba günü Talas Oditoryum’da yapıldı. Sunuculuğunu İngilizce Öğretmeni Özlem Düzgün ve Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Mikail İncir’in üstlendiği tören, Okul Müdiresi Sayın Günseli Yüksel’in açılış konuşması ile başladı. Sertifikaların ve madalyaların dağıtımına “Yılın Öğrencileri” ödüllerinin takdimi ile başlandı. Her sene akademik olarak başarılı, sosyal açıdan okul atmosferine olumlu katkı sunan öğrenciler arasından seçilen “Yılın Öğrencileri” ödülleri, bölüm başkanları tarafından sahiplerine verildi. Ardından birçok etkinlikte özveri ile çalışan okul sonralarını, hafta sonlarını prova ve konserler için çalışarak geçiren farklı tarzlarda sayısız şarkı ve muhteşem konserler çıkartan Echo’19 öğrencilerine sertifikaları takdim edildi. Onur ve disiplin kurulları ödüllerinin takdiminden sonra, okulumuzun misyonuna ve vizyonuna uygun davranışlar sergileyip aynı zamanda Tarih derslerinde başarılı olan öğrencilere verilen “Halil İbrahim Akış Tarih Ödülü” sahibini buldu. Ödülün sahibi 11. sınıf öğrencimiz Mina Yenice oldu. Okulumuzun gelenekleri ve misyonu içerisinde çok büyük yeri olan toplum hizmetlerini gönüllü ve sürekli olarak yerine getiren duyarlı öğrencilerimize sertifikaları verildi. Ardından Canada Waterloo Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası matematik yarışmalarında dereceye girerek madalya ve ayrıcalıklı sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimize ödülleri verildi. Bu sene ilki verilen bir ödül olan “Yılın Genç Yazarı” ödülü sahibini buldu. Bu ödüle hak kazanan öğrencimiz 9. sınıf öğrencilerimizden Damla Duman oldu.

Okul camiası ve topluma büyük katkı sağlayan genç yetenekleri ödüllendirmek için sanat, bilim ve teknoloji, liderlik ve sosyal sorumluluk ile spor olmak üzere dört kategoride düzenlenen Rase-SEV Dinamik Ödülleri verildi. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Rase-SEV Dinamik Ödülünü kazanan öğrencimiz Gönül Meliha Manav olup, % 20 burs ile ödüllendirildi. Farklı alanlardaki başarı ödülleri de sahiplerini buldu.

Ödül töreni Okul Başdanışmanı Sayın Andrew Leathwood’un kapanış konuşmasıyla son buldu.