6. Golden Stickler Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Okul kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline gelen, öğrencilerimizin sinemaya ve sanata olan ilgisini artırmak amaçlı düzenlenen “Golden Stickler Film Festivali”ne bu sene de öğrencilerimizd, velilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun ilgi gösterdiler. IB Film dersi öğretmenimiz Eray Biçer’in organize ettiği ve jürisinde Mersin Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü öğretim görevlileri Profesör Senem Ayşe Duruel Erkılıç ve Doç. Dr. Hakan Erkılıç’ın bulunduğu festivalin bu sene altıncısı 30 Mayıs 2019 tarihinde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Kırmızı halı töreniyle başlayan “Ödül Gecesi”, ECHO’nun eşsiz performansıyla devam etti. Sıra, adayları ve ödülleri açıklamaya geldiğinde seyirciler âdeta nefeslerini tuttular. İtinayla ve sanatsal kaygılarla hazırlanmış dokuz filmin yarıştığı gecede 10. sınıf öğrencimiz Ömer Güzel’in yazıp yönettiği ve toplum baskısını anlattığı distopik filmi “The Sky is Red”, En İyi Film ödülünü aldı.  6. Golden Stickler Film Festivalinin En İyi Kurgu ve En İyi Sinematografi ödüllerine Melike Çağla Alpay, Cevahir Bozkurt ve Lavinya Yeke’nin otistik bir çocuğun hayatını konu alan filmleri “Stabat Matter” lâyık görüldü.

Ödül töreninin ardından kokteyl ile devam eden gecede konuklar festival için özenle dekore edilmiş Stickler binasının merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirip filmler hakkında konuşma fırsatı elde ettiler.