Psikolojik Danışmanlık  ve Rehberlik Servisi Yatılı Öğrenci Oryantasyonu

2019 – 2020 yatılı öğrenci oryantasyonumuz 07 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da öğrenci ve velilerimizin kampüse gelişleri ile başladı. Akran rehberlerimiz okula yeni gelen yatılı öğrencilere destek olabilmek adına onların yanında bulunup kendilerini tanıttılar. Aileler ve öğrenciler akran rehberleriyle diyalog kurup akıllarına takılan soruları sorma fırsatı buldular.

Veli-öğrenci-akran rehberleri ve öğretmenlerimizin katıldığı akşam yemeğinin sonrasında velilerimiz, öğrencileri yatakhanede bırakarak kampüsten ayrıldılar. Ardından öğrenciler TAC psikolojik danışmanlarının düzenlediği kaynaşma etkinliğine katıldılar; burada birbirlerini ve psikolojik danışma ve rehberlik departmanını tanıma fırsatı yakaladılar. Ayrıca güne dair duygu düşünce paylaşımı, ortak çalışmalar yapıldı ve öğrencilerin beklentileri soruldu. Etkinlik öğrencilerin yıla dair güzel dilekleri ile son buldu.

Oryantasyon etkinlikleri; 08 Eylül Pazar günü veli ve öğrencilerin birlikte yaptığı kahvaltı ile başladı, 10.30’da öğrencilerimizin İngilizce seviye tespit sınavı ile devam etti. Öğrenciler sınavdayken velilerimiz ile rehberlik bölümümüz paylaşım toplantısı yaptılar. Tüm veliler sırasıyla kendilerini tanıttı, gruplara bölündüler ve velilerden grup içerisinde soru cevap yapmaları istendi. Etkinlik; Psikolojik Danışma ve Rehberlik Departmanı tarafından hazırlanan, okul ve yatılılıkla ilgili konuları içeren soruların cevaplanmasından sonra velilerin çocuklarına yazdıkları mektuplar ile sonlandırıldı.

Öğle yemeği sonrası velilerimiz kampüsten ayrıldılar. Hemen ardından okulumuza yeni gelen yatılı öğrencilerimiz akran rehberleri ile vakit geçirdiler. Akran rehberlerinin liderliğinde kaynaşma etkinliklerinin yapıldığı oryantasyonda, yatılı öğrencilerimiz keyifli vakit geçirmenin yanında okula dair merak ettikleri soruları sorma fırsatı da yakaladılar.