TAC Öğrencileri ile Didem Ün Ateş’in Yapay Zeka Buluşması

30 Ekim Çarşamba günü, Sağlık ve Eğitim Vakfının lise düzeyindeki teknoloji kulübü öğrencileri, yapay zeka üzerine yıllardır çalışan ve bu konuda bir profesyonel olan Didem Ün Ateş ile internet üzerinden bir buluşma gerçekleştirdi.

Üsküdar Amerikan Lisesinde gerçekleşen konferansa; Tarsus Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji öğrencileri skype bağlantısı ile katıldılar.

Skype konferansı ile gerçekleşen buluşmada öğrenciler alanında uzman bir profesyonelden yazılım sektörü ve projeleri hakkında bilgi edinme şansına sahip oldular.

Konuşmasına, skype ile bağlantı sağlayan tüm okulları selamlayarak başlayan Didem Ün Ateş, ardından “Artificial Intelligence & You” sunumunu gerçekleştirdi. Microsoft firmasında yaptığı çalışmalara değinen Didem Ün Ateş, yapay zekanın geleceği hakkında da öğrencilere birçok bilgi verdi.

Konuşmayı canlı olarak takip eden Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri de, youtube aracılığıyla Didem Ün Ateş’e birçok soru yöneltti.

Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu Didem Ün Ateş, Microsoft firmasında üst düzey yönetici olarak da görev yapmıştır.