Şiir Dinletisi: Söz Uçar, Şiir Kalır

“Umut umut umut… Umut insanda.” Nâzım Hikmet

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği şiir dinletisinin teması “hayat”tı. Hayatın, ‘aydınlık’, ‘karanlık’ ve ‘umut’ olarak bölümlendiği dinletide, şiirlerin yanı sıra deneme türünde metinlere, dramatik kurgulara ve müzik unsuruna da yer verilerek güçlü bir atmosfer oluşturuldu. Nazım Hikmet’ten, Cemal Süreya’ya; Attila İlhan’dan, Nilgün Marmara’ya; Shakespeare’den, Ahmed Arif’e farklı ve değerli şairlerin on beş şiirinin sese döküldüğü etkinlik, müzik öğretmenimiz Aslı Son’un önderliğindeki öğrencilerin piyano, keman, yan flüt, gitar enstrümanlarının tınısıyla renklendi. Umudun varlığı ve sürdürülebilirliği üzerine bir güzelleme mahiyetindeki etkinlikte her düzeyden öğrencimizin ve bazı öğretmenlerimizin dile getirdiği edebi ürünler sunulurken, çekiliş sonucunda hediye edilen kitapların güzellliği ve umudu simgeleyen güvercinin özgür bırakıldığı anla birlikte etkinlik sonlandırıldı.