10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitirenTürkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan anma töreni okul idarecilerinin konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Çelenk bırakıldıktan sonra tüm misafirlerimiz Stickler Oditoryum’a geçtiler.

1 yaşımda ideallerine tayin ettim.

10 yaşımda tiyatroda canlandırmasına

16 yaşımda Harmandalına

Ve 7 yaşımdan beri de gözlerinin izinde giderim.

Sevdalandım doğduğum andan beri

Sevdalandım o bir çift mavi göze

Öğrencilerimizin Atatürk’e olan özlemini dile getirdiği dizeleriyle başlayan, piyano, bağlama, şiir ve şarkı performanslarıyla ile devam eden program salondaki herkese duygu dolu anlar yaşattı.

“Bir şeyler eksik gelebilir, üzülmeyin. Sohbetler eksik gelebilir, sesler, gülüşler... Ağaçlar eksik gelebilir. Bulutlar durabilir. Uçurtmalar uçmaz, Güneş kısık, renkler boğuk. Sirenler eksik gelebilir. Üzülmeyin! Biz burdayız, Ata’nın izindeyiz, hep birlikteyiz, tamamlarız. Duyan duysun bilen bilsin böyledir bizim sevdamız!