TACBiotech Club Ekim-Kasım Ayı Aktiviteleri

TACBiotech Kulübü öğrencilerinden Deniz Güzelçay, Süleyman Goncagül ve Boran Erdoğan kulüp mentör öğretmenleri Fatih Metin ile Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanının da desteğiyle ‘’Tatlı Sorgum Bitkisinden Elektrik Üretimi’’ adlı proje için hazırlıklarını sürdürüyor. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na hazırlanmak için Mersin Üniversitesi Kimya Bölümüne giden ekibimiz, distilasyon düzenekleri ile önceden hazırladıkları fermantasyon mayşesinden biyoetanol elde etti. Kimya Bölümünde görevli akademisyenlerden yakıt hücresi pili (fuel cell) yapımı için bilgi aldılar.

Bir yandan da TACBiotech kulübünü öğrencilerinin ‘’yakıt pili hücreli prototip araç tasarımı’’ adlı proje için çalışmaları da hızla sürüyor. Öğrencilerimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından öncelikli alan olarak gösterilen “fuel cell” teknolojisi üzerinde çalışıyorlar. Öğrenciler okulumuzun atölyesinde anot ve katot çubuklarını hazır hale getirdiler. Mersin Üniversitesi Kimya Bölümünden fuel cell üretmek için destek alınması ve teknokentlerde kurulu kuluçka merkezlerinde bulunan fuel cell üretimi yapan şirketlerin ziyareti de planlanıyor.

Kulüp içerisinde bir grup öğrenci ise tamamen Erasmus+ Ka105 Gençlik Değişimleri Programı’na odaklanmış ve antibiyotiklerin gereksiz kullanılmasının önlenmesine yönelik proje geliştiriyor. Aktivite ve hareketlilik planlarını hazırlayan öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinden partner okul-gençlik grubu arayışına başladılar.