4. Geleneksel Görücü Usulü Kitap Şenliği

Bir kitap, içinizdeki donmuş değerleri parçalayarak bir balta olmalıdır.”

Franz Kafka

Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenleri Tuba Karabağ ve Mikail İncir’in önderliğinde düzenlenen “4. Geleneksel Görücü Usulü Kitap Şenliği” yine büyüleyiciydi. Şenlik, hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik olup her bir öğrenci senenin başından itibaren bir kitap okumaya başladı. Öğrenciler sonrasında; kitapların kapaklarını yeniden yarattı, içerisinde yer alan bir kahramanın kostümünü tasarladı ve kitaba yönelik bir fragman oluşturdular. Yazar ve kitap isimlerini bilmeden etkinlik günü Öğrenci Salonu’nda sergilenen kitaplardan tasarımını beğendiklerini seçtiler. Talas Oditoryum’da yapılan törende “En İyi Kitap Kapağı Tasarımı” kategorisinde Mehmet Tulga Can, “En Yaratıcı Kostüm Tasarımı” kategorisinde Zehra Gamze Öner ve “En İyi Video” kategorisinde ise Efe Batın Budak birincilik ödülüne layık görüldü. Etkinlik, fuaye alanındaki resepsiyon ve Stickler önündeki fotoğraf çekimi ile sonlandı.