2020 Yılı KOSK Sayımları

Sulak alan ekosistemi ve kuş popülasyonlarını izlemek amacıyla her yıl bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de düzenli olarak yılda bir kez yapılan KOSK (Kış Ortası Su Kuşu) sayımları, Adana-Yumurtalık ve Akyatan Lagünü’nden sonra sayımların üçüncü günü olan 13 Ocak tarihinde Göksu Deltası’nda yapıldı.

TACBiotech Kulübü ve 11-IB çevre sistemleri ve toplum dersi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, bölgedeki biyoçeşitliliğe vurgu yapıldı. Öğrenciler kuş sayımı aktivitelerine katılarak su kuşlarının beslenme tarzı ve davranışları hakkında Doğa Araştırmaları Dernek Sorumlusu Güler Bozok tarafından bilgilendirildiler.

Etkinlik sırasında çok az sayıda flamingo tespit edildi. Dernek Sorumlusu Bozok, bölgede eskisi kadar yoğun kuş türünün olmadığını belirterek avcıların da yoğun uğrak yeri olan bölgede kuş sayısının azaldığını söyledi. Türkiye geneli kuş sayımı raporlarının, tüm arazi çalışmaları tamamlandıktan sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacağı belirtildi.