Mesleki Gölge Projesi

Psikolojik Danışman Özlem Algan’ın takip ve yönlendirmesiyle 9. sınıflardan 43 öğrenci mesleki gölge çalışmasına katılmış ve projeyi başarıyla tamamlamıştır. Alan ve meslek seçiminin iyice önem kazandığı 9. sınıfta “bana uygun iş ortamı ve hayalini kurduğum meslek ne?” gibi önemli sorulara cevap arayan öğrencilerimiz, mesleki gölge çalışması kapsamında kendi seçtikleri iş kolunda çalışan bir uzman ile bir tam gün geçirmiş, rutin mesai sürecine dahil olmuş ve iş ortamında bulunma şansı edinmiştir. Kendilerine liderlik eden uzman çalışanın günlük iş sürecine tamamen dahil oldukları ve gün içinde o kişiyle “gölgesi” gibi birlikte zaman geçirdikleri çin çalışma mesleki gölge olarak adlandırılmaktadır.

Beyin cerrahisi, kadın doğum, acil tıp, kardiyoloji gibi farklı tıp alanlarının yanında avukatlık bürosu, eczane, konservatuvar, mimarlık, uçak mühendisliği ve fabrika ortamı gibi birçok farklı alanda bulunan öğrencilerimiz çalışmanın keyifli ve oldukça verimli olduğunu, farklı meslekleri tanımak için sonraki dönemlerde de bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Öğrencilerimizi kabul eden ve öğrencilerimizin bir gün boyunca iş hayatını tanımalarını sağlayan uzman çalışanlar, önümüzdeki yıllarda da bu tür mesleki rehberlik çalışmalarına katkı sağlamaya gönüllü olduklarını, öğrencilerimizi oldukça motive ve istekli bulduklarını dile getirdiler.