TAC Robotik Kulübü Öğrencilerinden Toplumsal Duyarlılık Örneği

TAC öğrencileri, akademik başarılarıyla olduğu kadar toplumsal duyarlılıklarıyla da ön plana çıkıyor. Yaşadıkları toplumda lider olma vasfını sağlamak ve bu toplumu geliştirmek adına, TAC Robotik Kulübü öğrencileri Gönül Meliha Manav ve Esat Tuna Erdağı, bölgelerinde bulunan bir ortaokul ile değerli bir buluşma gerçekleştirdi.

Tarsus’ta bulunan Mustafa İstemihan Talay Ortaokulu, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile buluşan TAC öğrencileri, günümüzde önemi giderek artmakta olan robotik ve yazılım alanında 3 saat süren bir çalıştay düzenledi.

Bu çalıştayda, arduino ile park sensörü ve led lambaları ile trafik ışıkları yapımına yönelik gerçek hayat temelli çalışmalar yapıldı. Projeler esnasında ortaokul öğrencilerinin oldukça istekli ve meraklı olduğu gözlenirken, gerekli kurulumların ardından programlanan arduino elektronik kartları, ortaokul öğrencilerinde farkındalık yarattı.

Bu ortaokulun aynı zamanda 12. sınıf öğrencimiz Gönül Meliha Manav’ın da mezun olduğu okul olmasından dolayı, bu buluşma öğrencimiz için de ayrı bir öneme sahipti.