Fen Bilimleri Bölümü ‘Sıfır Atık Projesi’ Sunumu

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Bu bağlamda ‘’Sıfır Atık Projesi”; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması olarak tanımlanan bir hedeftir.

Ülkemizin ve hatta tüm dünyanın ele alması gereken bir konu olarak “geri dönüşüm” için Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üstlendiği Sıfır Atık Projesi 2017 Ekim ayında başlatılmış ve 32000 nin üzerinde okuldan başvuru almıştır.

Bu proje kapsamında Biyoloji Öğretmeni Fatih Metin tarafından okulumuz öğretmenlerine 08.01.2020 tarihinde “Sıfır Atık Projesi” bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunum sırasında bu projeyle bağlantılı olarak okulumuzda yapılmış olan ve yapılması planlanan projelere de yer verildi. Oldukça etkili ve keyifli geçen sunum sonrasında “Sıfır Atık” fikrinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha hatırlanmış oldu.