Geçmişe Yolculuk

Güzel, ılık bir şubat öğleden sonrasında Mitoloji Kulübü öğrencileri Tarsus mitolojilerini dinlemeye, görmeye yola çıktılar. Yanlarında bilgilendirme broşürleri ile Hz. Danyal’ın mezarının bulunduğu mekana gidildi. Çocuklarda zamanda yolculuk hissi uyandıran; iki zaman diliminin içerisinde tarihi ve günümüzü bir arada hissettiklerini dile getiren kulüp öğrencileri  ‘’Geleceğe Dönüş’’ filmi gibi benzetimlerde bulundular.

Dünyanın ‘bizden’ ibaret olmadığını bilmek, hatırlamak; insanların tarih öncesi dönemlerden bu yana mitolojilerle güçlendiğini, birleştiğini ve bize benzer arzuları, duyguları barındırdığını bilmek öğrencilere iyi gelmişti. Öğrenciler, Kırkkaşık Bedesteni'nde kaynar içerken Serpil Hanım'dan Şahmeran hikayesini dinlediler ve yüzlerinde hoş bir gülümseme ile okula döndüler.