Kadınlar Günü İçin Kitap Ayracı Satışı

Okulumuz 10-B sınıfı öğrencileri Doğa Pehlivan ve Defne Şahin 8 Mart Kadınlar Günü’nün önemini belirtmek ve ülkemizde de güncel bir konu olan kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek amacıyla tasarladıkları kitap ayraçlarını tanesi 3 TL’den olmak üzere 5 Mart Perşembe günü satmayı hedefledi. 5 Mart’ta okul bahçesinde yapılan ve gün boyu süren satışta hedef, ülkenin geleceği olan biz gençlerin dikkatini, ülkece kabul etmekte zorlandığımız kadın-erkek eşitliğine çekmekti. Satışta öğretmenlerin ve öğrencilerin yardımlarıyla toplanan 410 TL’nin tamamı yardım bekleyen kadınları desteklemek ve ihtiyaçlarını gidermek üzere Mor Çatı adlı kadına şiddetle mücadele eden derneğe bağışlandı. Öğrencilerimiz Defne ve Doğa’ya bu düşünceli davranışları için teşekkür ediyoruz.