TAC Öğrencilerinden Yapay Zekâ

Yarışmasında Büyük Başarı

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, İsviçre merkezli, yapay zekâ alanında öncü bir topluluk olan Global AI Hub tarafından düzenlenen yarışmada önemli dereceler, ödüller ve staj imkânı kazandı. İngilizce hazırlık sınıfı Asya Yılmaz, Cem Sağlam ve Cenk Sağlam, geliştirdikleri projeler ve etkili algoritmaları ile uluslararası yarışmada ilk 3’e girmeyi başardı

İsviçre merkezli, yapay zekâ alanında öncü bir topluluk olan Global AI Hub, her disiplinden ve yaştan bireylerin katılabildiği bir yapay zekâ proje yarışması düzenledi. Koronavirüs salgını nedeniyle online ortamda düzenlenen yarışmada, katılımcılar yapay zekânın etkin kullanıldığı 4 alanla (Sağlık, Bankacılık, Sigortacılık, Satış ve Pazarlama) ilgili projelerini sundular.

Global AI Hub yöneticilerinin, yapay zekâ uzmanlarının ve takım liderlerinin jürilik görevi üstlendiği yarışmada, ait oldukları sektörde fark yaratmış veya fark yaratma potansiyeli olan, ihtiyaç alanı ve çözümü net olarak ifade edilmiş projeler seçildi.

İLK 3’E GİRMEYİ BAŞARDILAR

Türkiye’nin dört bir yanından gencin katıldığı yarışmada, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri ait oldukları kategorilerde ilk 3’e girmeyi başararak ülkemizin gururu oldular. İngilizce hazırlık (PREP-G) sınıfı 3 TAC öğrencisi Asya Yılmaz, Cem Sağlam ve Cenk Sağlam, geliştirdikleri projeler ve etkili algoritmaları ile yarışmada önemli dereceler ve başarılar elde etti. Asya Yılmaz Satış ve Pazarlama alanında, Cem Sağlam Bankacılık alanında 2. olurken, Cenk Sağlam da Satış ve Pazarlama alanında 3. oldu. Bu kapsamda öğrenciler Global AI Hub’da staj imkânı, 500 TL ödül ve AI Business School Sertifikalı “Get Ready for the Upcoming AI Age” eğitimi almaya hak kazandılar.