Adana’da Onkoloji Ziyareti

Hazırlık, 9 & 10. Sınıflar ( 26 Aralık 2015 )

Bir Umut Ziyareti

26 Aralık Cumartesi günü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü etkinliği çerçevesinde, okulumuz hocalarından Tuba Karabağ ve Sermin Yılmaz eşliğinde Adana Acıbadem Hastanesi’ndeki lösemili kardeşlerimizin yüzünü güldürdük. Okulda yaptığımız satışlardan kazandığımız parayla çeşitli hediyeler aldık ve birer birer kapılarını çaldık. Bir buçuk yaşında henüz bir çare, bir umut bekleyen Mustafa’nın bir oyuncak arabası oldu. Biz göremesek de maskesinin arkasında gözlerindeki ifadenin değişimine kadar etki eden bir tebessüm gizlendi. Birkaç dakika da olsa ailesi onu çok mutlu gördü ve belki de içlerinde Mustafa’nın hep böyle gülebileceğine dair umut kıvılcımları çıkarmayı başardık. Gerek hediyelerimiz gerekse samimiyetimizle umutla/umudu bekleyen kalplere dokunduk ve inanıyoruz ki onlara yaşamın içinden bir el uzatmış olduk, onlar da tokalaşmakla kalmayıp tutundular. Biz onların umutlarını yeşertmekten bıkmayacağız ve bu, bir defayla kalmayacak. Kendi hayatlarımızın değerini anlamakla birlikte onların değerli hayatlarına tutunmalarına ziyaretlerimizle bir katkıda bulunuyorsak ne mutlu bize! Bir dilek de onlar için tutmayı unutmayacağız çünkü maskelerini delip geçerek içlerine kadar ulaşan pozitifliğe ihtiyaçları var ve bunu sağlayan en değerli şey iyi dileklerimiz. Tarsus Amerikan Koleji’nin duyarlı öğrencileri olarak kardeşlerimizin yanındayız.