29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

28 Ekim 2020… Ve tarih boyunca herhangi bir 28 Ekim’de söylenmiş olabilecek en heyecan verici, en güzel cümle: “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz!”

Türk Dili ve Edebiyatı ile Sanat bölümleri tarafından hazırlanan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni”nde ilk günün coşkusunu ve gururunu yeniden yaşadık.

Değerli idarecilerimizin tüm TAC ailesine seslenerek duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının ardından farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerin hazırladıkları sunumları izledik.

Önce, “Mavi Huydur Bende” dedik, ardından “Türk Marşı” melodilerinde genç yeteneklerin mesafeleri aşıp cumhuriyetin ışığıyla nasıl parladıklarını izlerken hatıraları tazeleyen bir resim sergisine katıldık. “10. Yıl Marşı”nı dinlerken, 100. yıla yaklaşmanın heyecanı daha bir sardı içimizi. “Muhtaç olduğun kudret damarlarında akan asil kanda mevcuttur.” demişti Atatürk. Biz de ahval ve şerait hangi mahiyette tezahür ederse etsin cumhuriyetten aldığımız güce güvendik ve O’na seslendik.

Bizim güneşimiz cumhuriyettir dedik “Güneşi İçenlerin Türküsü”nde ve ECHO’22 konserine eşlik eden güzel görüntülerle okulumuzu ne çok özlediğimizi hissettik.

97. yaşın kutlu olsun sevgili CUMHURİYET! Nice güzel yaşlara!..