10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Sosyal Bilimler ve Sanat Bölümleri tarafından hazırlanan ‘’10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’’ ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha özlemle anıldı.

Tören, saat 09.05’te bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından büyük bir gurur ve coşkuyla okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Okul idarecilerinin tüm TAC ailesine seslenerek günün anlam ve önemini vurgulayan, hatırlatan konuşmalarının ardından öğrencilerin ve mezunların katkılarıyla hazırlanan sunum izlendi.

ECHO’23 ün ‘’Bugün efkârlıyım açmasın güller/Yiğidimden kara haber verirler/Demirden döşeği taştan sedirler/Yiğidim aslanım burada yatıyor’’ şarkısı yüreğimizi titretti. Bir top arabasının yanında, ilk günkü kadar kederli ilerledik sonrasında. Kolay mı, tarihe yön vermiş, sadece kendi ulusunu değil birçok dünya devletini de özgürlüğüne kavuşturmuş koca çınarın naçiz naaşını takip etmek. O’nu, Ankara’nın kutup yıldızı gibi insanlara yol gösteren 906 rakımlı Anıttepe’sine defnettiğimizde ise ilk günkü kadar hüzünlüydük. Ardından, O’nun Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlerden TAC’21 öğrencileri ve mezunlarımız; tüm TAC adına ellerinde çelenk ve yüreklerinde özlemle Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ü andılar. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin bize emanet ettiği bayrağın TAC öğretmenleri tarafından açılması ile tören sona erdi.