24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin ürünüdür” sözlerinin işaret ettiği öğretmenlik mesleğinin önemiyle başlayan bu anlamlı kutlama töreni; hepimizin hayatında önemli izler bırakan, bize örnek olan, kimi zaman da hayatımızdaki önemli kararlarda rehberlik eden öğretmenlerimize “teşekkür” mesajlarıyla devam etti. Öğrencilerimizden gelen teşekkür mesajları öğretmenliğin hazzını, gururunu bir kez daha hatırlatmış oldu. “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden, eğitimcilerden yoksun bir ulus, henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır.” ifadesi dikkate alınarak öğrenci ve öğretmen iş birliğiyle hazırlanmış, geçmişten günümüze TAC öğretmen-öğrenci fotoğraflarıyla bezenmiş “Öğret Öğretmenim Oratoryosu” izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Gelişimlerini gözlemleyerek öğretmekten aldığımız gururu sonuna kadar hissetmemizi sağlayan “Pandemide Öğretmenlik” adlı kısa film ve “Öğretmen” adlı deneme yazısının seslendirilmesi törene renk kattı. TAC eğitim kadrosunun “Merhaba” videosunun ardından ECHO grubunun seslendirdiği “Ben Böyleyim” şarkısı ile törenimiz sonlandı.