Akran Rehberleri, Hazırlık Sınıfı Öğrencileri ile buluştu

10. Sınıf ( 14 Kasım 2015)

Bu yıl, yatılı öğrenci-veli oryantasyonunda görev alarak yeni öğrencilerimizin Tarsus’a ve TAC’ye uyum sürecine katkı sağlayan 10. sınıf akran rehberleri, 14 Kasım Cumartesi günü Rehberlik Servisinin desteğiyle düzenledikleri “Hazırlık Öğrencilerine merhaba” çalışmasında da TAC’li olmanın önemi, takım çalışması ve akran rehberliği üzerine farklı etkinlikler yaptılar.

Tamamı akran rehberleri tarafından hazırlanan yemek ve sonrasında yine akran rehberlerinin yönettiği etkinliklerle birlikte hazırlık sınıfı öğrencilerimiz güzel bir TAC günü yaşama fırsatı elde ettiler.

Günün sonunda yapılan paylaşım sohbetinde öğrenciler, bundan sonrasında akran rehberlerinden hangi konularda destek beklediklerini dile getirme şansı buldular.

İlerleyen zamanlarda da hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz akran rehberliği eğitimi almış öğrencilerimizden akademik ve sosyal destek almaya devam edeceklerdir.

Okulumuzun psikososyal ortamına katkı sağlayan ve bu çalışmalarda etkin rol alan tüm akran rehberlerimize teşekkür ederiz.