Gelecek Planımız Hazır. Peki Ya Dünyanın Geleceği?

Çok eski yıllardan beri atmosferde insan etkisi ile oluşan sera gazlarının birikmesi nedeniyle günümüzde daha da hissedilebilir hale gelen iklim değişikliğinin öneminin vurgulanması için Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş ile “İklim Değişikliği, Kuraklık ve Su” konulu söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşide “dünya ve ülkemizin şu an iklim değişikliğinde nerede olduğu, herhangi bir önleme çalışması yapılmazsa ne gibi sorunlar yaşanabileceği ve bireysel ya da kurumsal olarak neler yapılabileceği konularında bilgiler edindik.

Söyleşinin yanı sıra iklim değişikliğini önlemek için neler yaptığımızı belirleyebilmek için sunum öncesinde öğrencilerimizin hazırladığı bir anket paylaşıldı ve sunum sonrasında yine öğrencilerimizin hazırladığı “İklim Değişikliğini Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?” konulu padlet hazırlandı.