18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Türk milletinin azminin, vatan sevgisinin ve bayrak aşkının bir göstergesi olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 106. yılında çeşitli etkinliklerle Tarsus Amerikan Kolejinde düzenlendi. İngilizce Bölümü öğretmenleri önderliğinde öğrencilerin hazırladığı videoda Çanakkale Zaferi’nin tarihçesi anlatıldı. Öğrencilerimizin kaleme aldığı “Askere Mektup” yazısının yanı sıra şiirler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk canlandırması izleyicilere o tarihi günlerin ruhunu hissettirdi. Sanat Bölümünün de katkılarıyla hazırlanan, günün anlam ve önemini taşıyan parçalar herkese duygusal anlar yaşattı. Son olarak, özel bir bölümde işaret diline yer verilerek, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde bir kez daha birlik ve beraberlik ruhuyla mücadele eden herkese ortak bir anma mesajı gönderildi.

Tarsus Amerikan Koleji olarak bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.