Uluslararası DNA Günü

Fen Bilimleri Bölümü olarak; biyoloji öğretmenlerimizin rehberliğinde 25 Nisan Uluslararası DNA Günü’nü hazırlık sınıflarının, 9 ve 10. sınıfların yer aldığı çevrim içi aktiviteler ile kutladık.

Etkinlik; DNA’nın yapısının, görevlerinin ve işleyişinin anlatıldığı eğlenceli bir video ile başladı. Öğrencilerin arasında tatlı bir rekabete dönüşen ve oldukça eğlenceli geçen bilgi yarışması ile etkinliğe devam edildi.

Bilgi birikimlerini ve bakış açılarını anlamak için öğrenciler DNA ile ilgili sorulara gruplara ayrılarak cevaplar aradılar. Ortaya çıkan cevaplar ise oldukça etkileyiciydi. Öğrencilerimiz, DNA ile ilgili araştırmaları yakından takip ettiklerini verdikleri cevaplar ile kanıtlamış oldular.

DNA’nın kim tarafından, nasıl ve nerede keşfedildiğiyle ilgili bir video ile etkinliğimiz devam etti ve videodan sonra öğrenciler kendi DNA modellerini çeşitli malzemeler kullanarak oluşturdular. Son olarak da Edpuzzle uygulaması üzerinden yapılan bir etkinlik ile bilgilerini pekiştirdiler.

Hem öğretmenler hem de etkinliğe katılan öğrenciler için çok keyifli geçen Uluslararası DNA Günü kutlamaları, öğrencilerin konuya olan ilgilerini artırmakla kalmadı; aynı zamanda sınıflar arasındaki etkileşimle öğrenciler için güzel bir deneyim aktarımı oldu.