12. Sınıf IB Öğrencilerimizin Sergisi; “Doğa, Ateş, Su ve Toprak”

12. sınıf IB öğrencileri Aslı KÜTÜK, Çağla ÖZLÜ, Zeynep Dila Apaydin ve Ayşe Sıla KÜTÜK, iki yıllık IBDP Görsel Sanatlar dersinin sonucunda çalışmalarını temsil eden bir sergi oluşturdular. Serginin başlığı “Doğa, Ateş, Su ve Toprak”.

Öğrenciler, seçtikleri bir temaya bağlı olarak uyumlu resim çalışmaları oluşturdular.

Programın amacı, öğrencileri kendi yaratıcı ve kültürel beklentilerine ve sınırlarına meydan okumaya teşvik etmektir. Öğrencilerin, görsel sanatlar üreticileri olarak teknik yeterlilik ve özgüvenleri ile birlikte problem çözme, çok yönlü düşünebilme ve analitik beceriler geliştirdikleri, düşünmeye ilham veren bir derstir. Görsel sanatları farklı bakış açılarından ve farklı bağlamlarda keşfetmeye ve karşılaştırmaya ek olarak, öğrencilerden çeşitli çağdaş uygulamalar ve araçlarla çalışmaları, bunları deneyimlemeleri ve eleştirel düşünmeleri beklenir.

TAC camiası olarak, bu dört öğrencinin özverili çalışmalarını ve yeteneklerini kutlamaktan gurur duyuyoruz.