Neden TAC?

Sıkça Sorulan Sorular

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı Tarsus Amerikan Koleji, kuruluşunun 133. yılında da köklü akademik geleneğini sürdürüyor.

Türkiye’deki saygın konumu yanında CIS gibi uluslararası kurumların da akreditasyon ve kalite onayına sahip olan okulumuz, IB programı akademik ve ders dışı etkinliklerle öğrencilerini kaliteli üniversite eğitimine ve “sıradan olmayan hayatlara” hazırlıyor.

Merkezi sınav ile öğrenci alan Tarsus Amerikan Koleji, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da 120 öğrenci kabul edecek.

Bu güçlü akademik ve çok kültürlü ortamın merkezinde yer alan öğrencilerimizin yaklaşık dörtte biri, Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Tarsus Amerikan Koleji’nin kültürel mozaiğini zenginleştiren yatılı öğrenciler.

IB programı olarak da bilinen Uluslararası Bakalorya Diploma programı, lisenin son iki yılını kapsamakta ve öğrencilere ulusal diploma yanında dünyaca tanınan uluslararası bir diploma alma fırsatı vermektedir.

2020 yılında 40 puanın da üzerine çıkan TAC’nin IB mezunları Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde seçkin üniversitelere yerleştiler.

2020 mezunlarımız TAC’nin başarılı akademik geleneğini devam ettirerek Türkiye’nin en saygın üniversitelerine girmeye hak kazandılar.

2020 mezunlarımız, erken gelen kabuller de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde 89 üniversiteden kabul aldılar.

Okulumuzda eğitim süresi, yoğun bir İngilizce ağırlıklı akademik program içerisinde çalışma ve araştırma alışkanlıklarının kazandırıldığı Hazırlık sınıfı ile birlikte beş yıldır. İkinci yabancı dil olarak öğrencilerimiz Fransızca, Almanca veya İspanyolca’yı seçebilirler.

Türkiye’nin her yerinden başarılı öğrencilerin TAC’li olmaları, mevcut öğrencilerimizi de başarılarını sürdürmeye teşvik etmek için her yıl öğrencilerimizin yaklaşık üçte birine mali destek, spor, sanat ve bilim ve akademik başarı bursları veriyoruz.