Türkiye’nin en köklü okullarından Tarsus Amerikan Koleji (TAC), yalnızca ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında spor, sanat, bilim, politika gibi birçok alanda yüzlerce öğrenci kazandıran iki efsane öğretmeninin adını ölümsüzleştirdi. Geçtiğimiz yıl 102 yaşında vefat eden eğitimin çınarlarından Edebiyat Öğretmeni Haydar Göfer’in ve Türkiye’de basketboldan hentbola birçok alanda şampiyonlar yetiştiren Beden Eğitimi Öğretmeni Nejat Güngör’ün adları tarihi kampüsteki binalara verildi.

Öğretmenlik yaşamı boyunca Türkiye'de ve dünyada birçok önemli ismi yetiştiren efsane Edebiyat Öğretmeni Haydar Göfer’in adı artık Haydar Göfer Oditoryumu’nda yaşayacak.   Milli Takım’a sporcular gönderen, çalıştırdığı ortaokul ve lise takımlarına şampiyonluk kupaları kazandıran Basketbol Koçu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Nejat Güngör’ün adı da Nejat Güngör Spor Salonu’nda ölümsüzleşti.

Efsane öğretmenlerin adlarının TAC’nin 133 yıllık tarihi kampüsündeki binalara verilmesi nedeniyle düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Haydar Göfer ve Nejat Güngör’ün aileleri ile yıllar önce mezun ettiği öğrencilerinin de katıldığı törende, TAC’nin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ve SEV Genel Müdürü Güray Erkol da hazır bulundu.

BİR EĞİTİM ÇINARI…

1948 yılında gördüğü ilanla İstanbul’dan geldiği Tarsus Amerikan Koleji’nde 27 yıl edebiyat öğretmenliği yapan Haydar Göfer, geçtiğimiz yıl 102 yaşında vefat etti. Öğretmenlik yaşamı boyunca Türkiye ve dünyada birçok iş insanı, politikacı, üst düzey yönetici, akademisyen, sanatçı, gazeteci ve yazar yetiştiren efsane Edebiyat Öğretmeni Haydar Göfer’in adı TAC Oditoryum binasına verildi.

KUPALARIN HOCASI

Kendisi basketbol oynarken sakatlanan ve antrenör olan, Çukurova Bölgesi’nde basketbolun gelişimine büyük katkılarda bulunan, yıllarca Tarsus Amerikan Koleji’nde hocalık ve koçluk yapan, Milli Takım’a sporcular gönderen, çalıştırdığı ortaokul ve lise takımlarına şampiyonluk kupaları kazandıran Basketbol Koçu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Nejat Güngör de geçtiğimiz yıl aramızdan ayrıldı. Efsane hocanın adının yaşatılması amacıyla TAC’nin spor salonunun adı Nejat Güngör Spor Salonu oldu.

Kısa filmi izlemek için lütfen isimlere tıklayınız.

Nejat Güngör

Haydar Göfer

15 Ekim 2021 Cuma günü gerçekleşen ''Haydar Göfer Oditoryum ve Nejat Güngör Spor Salonu İsimlendirme Töreni'' ile ilgili basın yasımalarını okumak için gazete kürüpürlerine tıklamanız yeterli.