TAC Teknoloji ve İnovasyon Konuşmaları Serisi / 1. Etkinlik-TAC’den Microsoft’a Uzanan Başarı Hikâyesi

Tarsus Amerikan Koleji Bilim ve Teknoloji Kulüpleri, Teknoloji ve İnovasyon Konuşmaları serisinin ilk etkinliğini, “TAC’den Microsoft’a Uzanan Başarı Hikâyesi” temasıyla, TAC’91 mezunu Ozan Özhan’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Ozan Özhan, 1991 yılında TAC’den mezun olmasının ardından, eğitimine Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde devam etti. Ardından Microsoft firmasında 21 sene boyunca çeşitli görevlerde yer aldı. Mezunumuz hâlen Amerika’da, Salesforce firmasında, Yazılım Mühendisi Müdürü olarak çalışmaktadır.

11 Kasım 2021 Perşembe günü, TAC Maker Lab’da yüz yüze gerçekleştirilen etkinliğe, TAC’nin bilim ve teknoloji kulüpleri olan Robotik Kulübü, Yapay Zekâ Kulübü ve Girls in Tech kulübü öğrencileri katıldı.

Etkinliğin başında mezunumuz, TAC’deki öğrencilik yıllarından bahsetti ve katılan öğrencilerin şu an oturdukları sıraların, kendi başarısında ne kadar etkili olduğunu vurguladı. Ardından teknoloji firmalarının yatırımlarını, vizyonlarını ve gelecek planlarından bahsedip, bilgisayar bilimleri alanının ne kadar önemli olduğunu ve bu alandaki nitelikli iş ihtiyacından bahsetti.

Soru cevap şeklinde geçen etkinliğin sonunda, öğrenciler mezunumuza çeşitli sorular yöneltti ve mezunumuzun önerilerini dikkatle dinlediler.

Öğrenciler için oldukça verimli ve öğretici geçen gün, TAC’91 Ozan Özhan ile öğrencilerin, Stickler binası önünde fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.