Öğrenciler Maker Fuarı’nda Global Sorunlara Çözüm Arayacak

SEV Tarsus Kurumlarının (TAC & TSEV) çeşitli teknoloji (Girs In Tech, Yapay Zekâ, Robotik vb.) kulüpleri, 8 Aralık tarihinde, bu yılki teması Global Sorunlar (Su, İklim Değişikliği, Eğitim, Doğal Afetler vb.) olarak belirlenen Maker Faire etkinliğinde bir araya gelecek.

TAC ve TSEV Girls In Tech kulüplerinin organize ettiği etkinlik gün boyu sürecek. İlk ders saatinde tüm öğrenciler, özel bir teknoloji firmasının CEO’su Yasir Çiçek ile çevrim içi olarak bir araya gelecek ve çeşitli teknolojiler, Maker, STEM hakkında konuşma fırsatı bulacak. Öğrenciler daha sonra TAC ve TSEV Girls In Tech kulüplerinin mentör öğrencileri eşliğinde, global sorunlara, çeşitli teknolojileri kullanarak çözümler üretmeye ve ortaya ürün çıkartmaya çalışacak.