Girls in TECH Maker Faire

Öğrencilerimizle birlikte okulumuzda birçok etkinlik organize ediyor ve ülkemizde organizasyonu gerçekleştirilen birçok etkinliğe aktif şekilde katılıyoruz. Ürettiğimiz proje ve çalışmaları bu etkinliklerde sergiliyoruz. Böylece öğrencilerimizin yaratıcılık, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz.

Özellikle kız çocuklarımızın da bilim ve teknolojiye daha çok ilgi duyması ve aktif olmaları amacıyla bu yıl Girls in Tech-Maker Faire etkinliği düzenledik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarın organizasyonunu Tarsus SEV İlkokulu, Tarsus SEV Ortaokulu ve Tarsus Amerikan Koleji Girls in Tech Kulübü öğrencileri üstlendi.

Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin katılımıyla 8 Aralık Çarşamba günü fuarın açılışını Robotistan kurucusu Yasin Çiçek yaptı. Pek çok farklı atölyede 3 boyutlu yazıcılar, uçak prototipleri, Arduino, mBot, Microbit, LilyPad benzeri elektronik devreler ve bileşenler, bilgisayar yazılımları, elektronik devre kullanımı, akıllı ev sistemleri, tahta işler vb. oldukça geniş bir yelpazeye sahip farklı çalışmalar, üretime dair her şey vardı. Atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, Birleşmiş Milletlerin üzerinde durduğu küresel sorunlara da çözümler aradılar.

Yaptığımız çalışmalar ve etkinliklerle, öğrencilerimizin derslerde edindikleri kazanım ve becerileri gerçek hayata yansıtmalarını, sonucunda da üretmeyi alışkanlık haline getirmelerini amaçlıyoruz.