The Safe Space Kulübü’nden Farkındalık Çalışması

Okulumuzun 13 öğrenciden oluşan The Safe Space Kulübü, İnsan Hakları Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yaptı. Kulüp öğrencileri, yaptıkları çizimleri kampüsün birçok alanında sergiledi.

Kulübün kurucusu 11. sınıf öğrencimiz Eylül, toplumda sadece kadın, erkek veya çocuklara yönelik kalıpların olmadığını, birçok farklı kalıbın mevcut olduğunu vurguladı. Öğrencimiz, bu kalıplara dikkat çekmek istediklerini belirterek, yaptıkları çalışmalarla bu kalıplara maruz kalanların kendilerini kabullenmiş hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Okulumuzun Başdanışmanı Mr. Trujillo, The Safe Space Kulübü üyelerini odasına davet ederek, çalışmaları için teşekkürlerini sundu. Bu vesileyle kulüp üyeleri de Mr. Trujillo’ya çalışmalarıyla ilgili detayları aktarma fırsatı buldular. 11. Sınıf öğrencimiz Eylül yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz yıllarda kadına karşı şiddet ile sosyal medya şiddeti konusunda çalışmalar yaptım ve okuldaki öğretmen ve öğrencilerin oldukça ilgisini çektiğini fark ettim. Bundan yola çıkarak, bu fikri bir kulübe dönüştürmenin uygun olacağını düşündüm ve insan hakları ile ilgili projeler yapmak istedim. Bunu yaparken, benim gibi bu konuyla ilgilenen başka öğrencilerin de olabileceğini düşünerek onları da dâhil etmenin ve onların da katkısını almanın daha verimli olacağına karar verdim. Yaptıklarımız daha ilk adım, şu anki çalışmalarımız daha işin başlangıcı, yapmayı planladığımız daha çok şey var. Çalışmalarımızın çizimleri Hazırlık sınıfı öğrencisi Hayat tarafından yapıldı. Çalışmalarımızın bu noktaya gelmesinde öğretmenimiz Ms. Seed Trujillo’nun büyük desteği oldu. Her öneriyi dikkate alıp önem veren ve imkânlar sunan okul idaresine kulüp adına saygılarımızı sunuyorum.”

Başdanışmanımız Mr. Trujillo da TAC’nin insan hakları gibi projelere, özellikle kadınların güçlendirilmesi ile ilgili projelere değer verdiğini, yaptıkları çalışmalar için tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.