2. Yabancı Dil Almanca Öğrencilerinde Oktoberfest Yarışma Heyecanı

Tarsus Amerikan Koleji 2. Yabancı Dil-Almanca öğretmenleri, derste çeşitli aktivitelerle Almanca öğrenimini daha zevkli ve verimli hâle getirmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında, Almanya’da her yıl Ekim ayında düzenlenen dünyaca ünlü festival Oktoberfest’e ilişkin bir etkinlik düzenlendi.

Almanca eğitimi alanında Berlin ve İzmir’de faaliyet gösteren ve alanında bir dünya devi olan DAS Akademi’nin hazırlamış olduğu “İnteraktif Almanca Eğitim Portalı Minticity” ile “Oktoberfest” adı altında TAC hazırlık sınıfı öğrencileri için “Tresor-Knakcker” yarışması düzenlendi. Çevrim içi düzenlenen yarışmanın sonunda tüm öğrencilere Mintos Puan hediye edildi. Tarsus Amerikan Koleji 2. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencileri, Alman dili ve kültürüne ilişkin sorularla yarışırken hem çok eğlendiler hem de çok önemli bilgiler edindiler.