TAC Öğrencilerinden Anlamlı Bir Toplum Hizmeti Çalışması Daha

1930’larda kurulan Kösbucağı İlk ve Ortaokulu, beş farklı köyden gelen 200 öğrenciye eğitim imkânı sağlıyor. Kösbucağı İlkokulu ve Ortaokulu’nun kütüphane ihtiyaçları, TAC Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden Asya’yı  harekete geçirdi. Kendi aralarında yaptıkları duyuru ve çalışmalarla topladıkları kitapları Kösbucağı İlkokulu öğrencileriyle birlikte kütüphaneye yerleştirmenin sevincini yaşadılar.

Sağlık güvenliği nedeniyle tüm Hazırlık sınıfı öğrencilerinin eşlik etmesi mümkün olmadığından, aralarından seçtikleri iki öğrencimiz Asya ve Ali Emir bu görevi üstlendiler. Kösbucağı İlk ve Ortaokuluna kitapları götüren öğrencilerimize Okulumuz Başdanışmanı Mr. Trujillo ve Hazırlık Sınıflarından Sorumlu Müdür Yardımcımız Aslı Son da eşlik etti.

Kitapların teslim edildiği etkinlik; Kösbucağı ilkokulu Müdürü Durmuş Yılmaz, Ortaokul Müdürü Eyüp Fidan, İlkokul Müdür Yardımcısı Yunus Emre Keskin ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Mehmet Batmaz’ın öğrencilerimizi sıcak karşılamasıyla başladı. Daha sonra Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Tekin’in eşlik etmesiyle okul turu yapıldı ve ardından tamamlanmış kütüphane ziyaret edildi.

Öğrencilerin kitaplara olan ilgileri ve kitapları ellerine aldıklarındaki mutlulukları bizleri duygulandırdı. “Her kitap dünyaya açılan penceredir” sözüyle biraz olsun okulumuz haricindeki öğrencilere de katkımız olması bizler için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

TAC’26 öğrencilerinin, eğitim döneminin henüz ilk yarısı tamamlanmadan, TAC’nin en önemli geleneklerinden biri olan toplum hizmetine duyarlılıklarını göstermeleri hepimizi mutlu etti. Bu kadar kısa sürede topluma katkının önemini öğrencilerimize aktarabilmiş olmak bizleri ayrıca gururlandırdı.

Köklü Geleneğe Yeni Projelerle Devam Ediyoruz.

Öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı ilke edinen Tarsus Amerikan Koleji, her yıl olduğu gibi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlangıcından itibaren Toplum Hizmeti çalışmalarına kökleşmiş çalışmalarının yanı sıra değişik projeler de ilave ederek devam etmektedir. Yakın çevresine ve yaşadığı topluma faydalı bireyler yetiştirme misyonundan hareketle, okuldaki her akademik bölüm Toplum Hizmeti projeleriyle öğrencilerinin eğitim-öğretim sürecine destek olmaktadır.

TAC’nin en köklü Toplum Hizmeti projelerinden biri olan “Gezici Kütüphane” etkinliği, 1961 yılından bu yana Tarsus’un civar köylerinde yaşayan öğrencilerine kitap götürmeye devam etmektedir.

Tarsus Amerikan Koleji, civar köylerde yaşayan öğrencilerin başarılı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için farklı projelerle de onlara ulaşmaya devam edecektir.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu bir kez daha paylaşmak istiyoruz.