Sosyal Sorumluluk, TAC Eğitim Felsefesinin En Temel Öğesidir

Toplum hizmeti çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri, TAC okul toplumunu tanımlayan en temel eğitim felsefelerinden biridir. Toplum liderleri yetiştiren okulumuzda, farkındalık çalışmaları ve çeşitli toplum hizmeti çalışmaları, öğrencileri gerçek hayata hazırlayan becerilerin temelini oluşturur. 130 yıllık sosyal sorumluluk bilinci bu yıl da farklı alanlarda ve disiplinlerde devam etti.

Tarsus Gözlükule Höyüğü Temizlik Çalışmaları

11 ve 12 IB öğrencilerimiz, yılın başında ormanların önemini vurgulamak ve okulumuzun yanında bulunan tarihi mirasımızın korunmasına dikkat çekmek için, Tarsus Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içinde Gözlükule Höyüğü temizlik kampanyası düzenledi.

Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Boğaziçi Üniversitesine bağlı kazıların yürütüldüğü Gözlükule Höyüğü’nün yakınında eski bir çırçır fabrikasında yer almaktadır. Okulumuzun da hemen yanında olan bu merkezin değerli hocaları ve TAC öğrencileri işbirliği içinde, bu tarihi mirasın korunması için çalışmaktadırlar.

Kazı merkezi ziyaretinden sonra, okulumuz IB CAS Koordinatörü Fatma Yiğitoğlu gözetiminde Gözlükule Höyüğü temizlik çalışması yapıldı. Yıl boyunca devam edecek olan bu farkındalık çalışması kapsamında; okulumuzun çevresine park eden araçların sürücüleri de bilgilendirildi ve doğal bir park olan Gözlükule Höyüğü alanına çöp atılmaması konusunda uyarıldı. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.