ESHAB-I KEHF ve Tarsus Müzeleri Farkındalık Gezisi; Zeytin Hasadında TAC’liler

“Türkiye için liderler, dünya için liderlik” felsefesiyle öğrenci yetiştiren okulumuzda, öğrencilerimizin eğitim sonrası yerel halkı ve kültürünü tanımaları, bulundukları çevreyle iletişimde olmalarına yönelik pandemi nedeniyle bir süredir ara verdiğimiz çalışmalarımıza yeniden başladık. IB Bilgi Kuramı ve IB CAS programı kapsamında; 11 ve 12. sınıf IB öğrencilerimizle, Eshab-ı Kehf mağarasında bilginin kaynağını, güvenilirliğini, dil ve kültür arasında bağı araştırdığımız bir farkındalık gezisi düzenledik.

Gezinin en önemli kısmı, yerel halkla edilen sohbetler, zeytin ve zeytincilik kültürü üzerine edinilen bilgiler oldu. “Keçiboynuzu nedir, pekmezi nasıl elde edilir” gibi sorularla öğrencilerimizin daha önce görmedikleri bir ortamda, zeytin bitkisinin mitolojik ve kültürel bağlarını yerel halktan dinlemeleri ilgi çekiciydi. TAC kampüsüne bu kadar yakın mesafede böyle eski mağaraların varlığını öğrenmek de heyecan vericiydi. Öte yandan, orman ve çevre bilinci gelişmiş öğrencilerimiz, bölgenin kirli ve gereken özeni gösterilmemiş hâlini görmekten dolayı üzüntü duydular.