Kayak, Bansko’da Bir Başka Güzel!

Bir Kayak Efsanesi Bansko
Bulgaristan`ın doğal kültür mirası listesinde bulunan Pirin Dağları`nın eteklerindeki Bansko Kayak Merkezi, mimari özelliklerini korumuş ender kasabalardan birisi... Dar kaldırımlı sokakları, cumbalı kalın duvarlı evleri ve Avrupa’nın en dik kayak merkezlerinden birisi olma özelliğiyle Bansko, her kesimden turiste ev sahipliği yapıyor. İstanbul`dan 555 km uzaklıkta bulunan Bansko`nun kayak pistlerinin toplam uzunluğu 40 km’yi buluyor.

Tarsus Amerikan Koleji Beden Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen “Bansko Kayak ve Snowboard  Kampı” ile öğrencilerimiz yarıyıl tatiline güzel bir başlangıç yaptılar. 17-21 Ocak tarihleri arasında Bulgaristan’ın ve Avrupa’nın en iddialı kayak pisti olan Bansko’da bir araya gelen öğrencilerimiz tatilin, doğanın ve kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşadılar. Beş gün boyunca profesyonel kayak antrenörleri ve öğretmenleri eşliğinde tatili tamamlayan, keyifli ve unutulmayacak anlar yaşayan öğrencilerimiz, önümüzdeki yıl da buluşma kararı aldılar…