Bremen Mızıkacıları Sahnede

Tarsus Amerikan Koleji Almanca Bölümü tarafından Hazırlık sınıfı öğrencileri için planlanan ders içi proje çalışması kapsamında, öğrenciler sömestr tatilli süresince okudukları ‘’Bremen Mızıkacıları”nın sahnelerini canlandırdılar.

Gurup çalışması olarak gerçekleşen etkinlik sırasında, öğrencilerin birbirlerini destekleme çabaları gözlemlendi. Kitabın kahramanlarını canlandırmanın hiç de kolay olmadığının farkına varırken, oldukça eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.

Dil bilgisi çalışması olan etkinliğin son bölümünde, öğrencilerin video kayıtlarındaki çalışmaları diğer sınıf arkadaşları tarafından incelendi ve hataları belirlemeleri beklendi. Bu çalışmayla hem dil bilgisi çalışmasının daha iyi akılda kalması, hem de diğer sınıf arkadaşlarıyla kaynaşmaları eğlenerek sağlanmış oldu.