Öykü Günü’nün Öyküsü

Farklı sınıf düzeyleri ( 12 Şubat 2016)

Kasım 2003’te 69. Uluslararası P.E.N. Dünya Kongresi’nde onaylanan 14 Şubat Dünya Öykü Günü, tüm dünyada edebiyatçılar tarafından kutlanmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü etkinliği çerçevesinde bir araya gelen Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri de bu anlamlı günü “ev teması” ekseninde değerlendirdiler. ‘İnsanın kendini güvende hissettiği ve anılarıyla bütünleştirdiği’ ev kavramına yönelik okuma ve tartışmaların yapıldığı etkinlik Tarsus’un eski sokaklarının, iş yerlerinin, ruhunun keşfiyle sürdü. Gözlemleyen, fotoğraf çeken, röportaj yapan, not tutan öğrenciler, etkinlik sonrasında kaleme alacakları ‘ev’ konulu öyküler için nitelikli malzemeler edinmiş oldular. Yalnızca mesken değil, “Huzurevi, Hastane, Konukevi/Otel/Misafirhane, İbadethane, Öğrenci Evi, Tutukevi/Hapishane, Aşevi/Lokanta” gibi ‘ev’ türlerini de içeren ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit’in denetiminde hayat bulan gezi, kısa süre içerisinde hazırlanacak ve “Şâ’hâne Öyküler” adını taşıyacak bir öykü kitapçığı ile sonsuza uzanmayı plânlamaktadır.