TACBiotech Kulübü TEKNOFEST Yarışmasında Türkiye Finallerinde

Okulumuzun TACBiotech kulübü öğrencilerinden Yenal Ö., Naz K., Onur G., Ünal Ernest M., Nil Ö., Mehmet Demir G., Ahmet Emre K., Bengisu E., Emre A. ve proje/kulüp danışmanımız Fatih Metin, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ‘Sorghum bicolor bitkisi özütünden Clostridium butyricum ve rekombinant Enterobacter aerogenes ile Agaroz Jel Membranlı Mikrobiyal Yakıt Pili Hücresinde Elektrik Üretimi’ adlı proje ile başvurmuştu. Proje, ön değerlendirme raporundan 95 puan alarak yaklaşık 500 proje arasında 3. olarak proje detay raporu gönderim aşamasına katılmaya hak kazanmıştı. Proje Detay Raporu aşamasında da 93,5 puan alarak 5-7 Ağustos’ ta Trabzon’ da düzenlenecek Teknofest Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına finalist olarak katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize başarılar diliyoruz.