TAC’27 Yatılı Oryantasyonu

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Yatılı Öğrenci Oryantasyonumuz, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşti.

Öğrencilerimizin oda kuralarını çekip odalarını belirlenmesinin ardından sunumlara geçildi. İki gün süren etkinlikte Yatakhane Ekibi, Revir Personeli ve PDR Bölümü tarafından, yeni başlayan yatılı öğrenci ve velilerine yönelik bilgilendirme sunumları yapıldı. Ardından Hazırlık Sınıfı Müdür Yardımcımız tarafından velilere bilgilendirme toplantısı yapılırken Akran Rehberlerimiz ile hazırlık öğrencilerimiz kantin alanında tanıştılar ve sohbet etme imkanı buldular.

Okul İdarecilerimiz, yatakhanede görevli ekibimiz, Akran Rehberlerimiz, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz ve okulumuza bu yıl başlayan yatılı öğrenci ve velilerimizin katılımıyla okul bahçemizde güzel bir akşam yemeği yendi. Daha sonra öğrenciler ailelerinden ayrılarak Psikolojik Danışmanlarımız ile birlikte kaynaşma etkinliğinde bir araya geldiler.

İlk günün ardından sıcak ama güzel bir Tarsus sabahına uyanan öğrenciler, kahvaltı sonrasında psikolojik danışma ve rehberlik ekibi ve Akran Rehberleriyle tekrar bir araya geldiler. Oryantasyon programının ikinci gününde 10. Sınıf Akran Rehberlerimiz, okula yeni başlayacak kardeşlerine etkinlik ve oyunlarla liderlik ettiler. Yatılı hazırlık sınıfı öğrencilerimiz ve akran rehberlerimiz birlikte eğlenceli zaman geçirdiler.

Aynı anda diğer PDR ekibimiz ile yatılı öğrenci velilerimiz bir araya geldiler. Etkinliklere, velilere yönelik paylaşım toplantısıyla devam edildi. Velilerimizin aktif katıldıkları etkinliklerde hem birbirlerini daha yakından tanıma, hem de duygu ve düşüncelerini paylaşma imkânı buldular.

Oryantasyon programı kapsamında yatılı öğrencilerimiz, yatakhanede görevli öğretmenleri ve profesyonel rehber eşliğinde Tarsus turuna da katıldılar.

Hem okula hem öğretmenlerine hem de arkadaşlarına alışma yolunda hızlı adımlar atan öğrencilerimizin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Öğrencilerin hızlı uyumu ve mutluluğu ise en çok velilerimizi sevindirdi.