Ahmet Ziya Akyıl (TAC’68) Bursu ve Ödülü Sahiplerini Buldu

18 Şubat 2021 Cuma günü gerçekleşen “Gelecekte Bilim” Panelinde, TAC’68 mezunları tarafından aralarından ayrılan dönem arkadaşları TAC’68 Ahmet Ziya Akyıl anısına Ahmet Ziya Akyıl (AZA) Eğitim Fonu oluşturulduğu duyurulmuştu. Burs fonu kapsamında; Temel Bilimlerde okumayı tercih eden TAC’22 mezunu 1 öğrencinin, 4 yıl boyunca bursla destekleneceği belirtilmişti. Burs fonuyla ilgili bilgileri TAC 1968 mezunları Dr. Şeref Etker ile Semih Bilgin aktarmıştı.

Aynı fondan ayrıca Ahmet Ziya Akyıl’ın basketbolcu olması nedeniyle, her yıl TAC Basketbol Takımının sezonun en başarılı (MVP) seçilecek oyuncusuna Ahmet Ziya Akyıl (AZA) Basketbol Başarı Ödülü verileceği de paylaşılmıştı.

Tüm bu çalışmalar neticesinde burslar sahibini buldu. Ahmet Ziya Akyıl’ın anısını yaşatmanın yanı sıra öğrencilerimizi Temel Bilimlere yönlendirmeyi de hedefleyen AHMET ZİYA AKYIL (AZA) EĞİTİM BURSU’nu kazanan öğrencilerimiz belli oldu.

YKS’de 4625. olan ve Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’ne %50 burslu yerleşen TAC’22 mezunlarımızdan Egemen Altun, AZA Eğitim Bursu’nu almaya hak kazandı.

Her yıl TAC basketbol takımı oyuncularından birinin yararlanacağı “Ahmet Ziya Akyıl (AZA) Basketbol Başarı Ödülü’nün ise TAC’22 mezunumuz ve Basketbol Takım Kaptanımız Berkan Silindir’e verildiğini gururla paylaşıyoruz.

Sağladıkları burs ve ödül fonu için TAC’68 mezunlarımıza saygılarımızı sunuyor, başarıları ve kazandıkları burs için TAC’22 mezunlarımızı tebrik ediyoruz.