Geleneksel Görücü Usulü Kitap Şenliği

TAC hazırlık sınıfı öğrencileri bu yıl beşincisi gerçekleşen Görücü Usulü Kitap Şenliği ile muhteşem bir gün yaşadı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerinden Aslı Akın ve Sevil Ceber öncülüğünde gerçekleşen bu etkinlikte amaç öğrencilere kitapların yazılı birer edebi eser olmaktan öte anlamlar taşıyan varlıklar olduğunu göstermekti. Festivale üç farklı kategoride hazırlanan öğrenciler, kitaplar ile aslında ne çok şey tasarlanabileceğini öğrendiler.

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin her birinin senenin başından itibaren bir kitap okuması sağlandı. Öğrenciler sonrasında; kitapların kapaklarını yeniden yarattı, içerisinde yer alan bir kahramanın kostümünü tasarladı ve kitaba yönelik bir fragman oluşturdular. Yazar ve kitap isimleri açıklanmadan etkinlik günü Sadık Paşa’da sergilenen kitaplardan tasarımını beğendiklerini seçtiler.

Üç farklı kategori için üç farklı jüri kararı ile Talas Oditoryum’da yapılan törende “En İyi Kitap Kapağı Tasarımı” kategorisinde Umut Alaltun, “En Yaratıcı Kostüm Tasarımı” kategorisinde Adar Yankı Şener ve “En İyi Video” kategorisinde ise Alisa Damla Ateş birincilik ödülüne layık görüldü.

Birbirinden çarpıcı kostümler ve kitaplar tasarlayan hazırlık sınıfı öğrencileri etkinlik sonundaki resepsiyon ve Stickler önündeki fotoğraf çekimi ile günü tamamladılar.