Kariyer Gününde Mezunlardan İlham Veren Tavsiyeler

20 Aralık, Salı günü, Rehberlik Servisinin Mezunlar Derneği ile iş birliği içinde yürüttüğü; öğrencilerimize meslek seçimi, kariyer gelişim basamakları ve iş yaşamı hakkında bilgi edindirmeyi amaçlayan Geleneksel Kariyer Günü Etkinliği başarıyla gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iş hayatında güçlü ve başarılı 22 mezunumuzun konuk olduğu etkinlikte konuklar çalışma alanları hakkında mesleki bilgiler vermelerinin yanı sıra kişisel kariyer serüvenlerini de paylaşarak öğrencilerimize meslek seçimi konusunda ilham verdiler. 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin yararlı bulduğu, özellikle kendileri için uygun alanları keşfetmelerini sağlayan farklı deneyimlerle buluşturan Kariyer Günü’nde her öğrenci, daha önce rehberlik dersinde seçmiş olduğu 4 farklı meslek sunumuna katıldı.

Konuklar, öğretmen ve öğrencilerimizin buluştuğu açılış resepsiyonu ile başlayan etkinlik, açılış töreni ve sonrasında sunumlarla devam etti.

Kariyer gününde öğrencilerimize yetenek, ilgi ve değerlerini fark ederek bunları nasıl geliştirebileceklerini öğretmek hedeflenmektedir. Öğrencilerin de bu sayede gelecekte neler yapmak istediklerini daha kolay bir şekilde planlayabilmeleri sağlanmaktadır.

Mezuniyet yılları 1972 ila 2013 arasında değişen, mezun oldukları Tarsus Amerikan Kolejine yıllar sonra kariyerlerini anlatmak ve öğrencilerimize ilham vermek amacıyla gelen konuklarımız gün boyunca öğrencilerimizle bir aradaydı. Konuklarımız, mezuniyetlerinden seneler sonra genç TAC’lilerle bir araya gelmenin; öğrencilerimiz de kendi yürüdükleri yollardan yıllar önce geçmiş olan büyüklerini dinlemenin heyecanını yaşadılar. Gün sonunda öğrenci, öğretmen, idareci ve konuklarımızla birlikte tüm TAC Ailesinin yüzlerindeki memnuniyeti görmek, öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan olumlu geri dönüşler almak bizleri çok mutlu etti.

Fotoğraflar için lütfen tıklayınız

Broşür için görsele tıklayınız