Türkiye’nin dünya çapında yetiştirdiği en önemli profesyoneller arasında yer alan iş insanı ve değerli mezunumuz Muhtar Kent, Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’na STEM Laboratuvarı kurulmasına katkıda bulundu.

TAC kampüs alanımızda bulunan tarihi Misak-ı Millî binasına kazandırılan Muhtar Kent STEM Laboratuvarı, TAC ve Tarsus SEV İlköğretim okul idarecileri, öğretmenleri, vakıf yöneticileri, öğrenciler ve Muhtar Kent’in dönem arkadaşlarının yer almasıyla törenle hizmete girdi.

Bu modern laboratuvar, öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında yetenek geliştirme fırsatı sunuyor. Muhtar Kent STEM eğitiminin önemine vurgu yaparak, öğrencilere gerçek dünya sorunlarına çözüm üretme fırsatı sunan laboratuvarın açılışından ve katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Misak-ı Millî binası, STEM Laboratuvarı olarak gençlerin geleceğine ışık tutacak bir bilim merkezi olarak yaşamaya devam edecek. Yenilenen ve güçlendirilen binanın STEM Laboratuvarı, öğrencilere çağdaş eğitim anlayışıyla bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematikle buluşturan bir merkez oldu. Ahşap Atölyesi, FAB Lab & Precious Plastics Merkezi, Podcast Stüdyosu, Kayıt Stüdyosu, Müzik Prova Odası, Sanal Gerçeklik Stüdyosu ve Derslik bölümleriyle donatılan bu laboratuvar, genç zekâları desteklemek ve geleceğin liderlerini, bilim insanlarını, mühendisleri ve teknoloji uzmanlarını yetiştirmek adına önemli bir adım atıyor.

Bu büyük projede önemli katkılar sunan Sayın Muhtar Kent’e ve herkese teşekkürler!