Fen bilimleri bölümümüzün öncülüğünde, değerli öğretmenimiz Çiğdem Altan'ın koordinatörlüğünde ve Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cengiz Darıcı'nın katkılarıyla Tarsus Amerikan Koleji okul kampüs alanında öğrencilerimizin katılımıyla bir ağaç isimlendirme projesi düzenlendi. TAC okul müdürümüz Erkan Gültekin ve okul başdanışmanımız Amanda Sunderman'ın katılımıyla okul kampüs alanında ağaç isimlendirme projemizin açılış töreni gerçekleştirildi.

Öğrenciler, doğayla iç içe bir öğrenme deneyimi yaşadıkları bu proje kapsamında, kampüslerinde bulunan çeşitli ağaçları isimlendirmek ve bu ağaçların önemini vurgulamak amacıyla bir araya geldi.

Bu etkinlik, öğrencilerimize doğayla etkileşim içinde olarak, ekosistem ve biyoloji konularında derinlemesine bilgi kazanma fırsatı sunan eğitim anlayışının bir parçası olarak öne çıkıyor. Ağaç isimlendirme projesi, öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve doğayı koruma sorumluluğunu aşılamak adına atılan önemli bir adım olarak TAC okul kampüsünde kalıcı izler bıraktı.