Tarsus Amerikan Koleji 11 IB sınıfı öğrencimiz Nezihe Elvin O., bilim dünyasında önemli bir adım atarak "Bizmut Oksit (Bi2O3) Nanopartikül Katkılı, Antibakteriyel Özellikli, Nanokompozit Radyasyon Kalkanların Stereolitografi Yöntemiyle Üretimi" adlı projesiyle büyük bir başarıya imza attı. Bu projeyle, ağır ve çevreye zararlı kurşun esaslı malzemelere karşı çevreci ve hafif bir alternatif sunmayı hedefleyen Nezihe Elvin, önemli bilimsel etkinliklerde ödüller kazanarak adını duyurdu.

Nezih Elvin O., projeyi hazırlarken Bi2O3 (Bizmut Oksit) nanopartiküllerinin fotopolimer nanokompozit yüzeylerin , hafif yapıları, radyasyon kalkanlama ve antibakteriyel özellikleriyle, hem daha güvenli hem de çevre dostu bir ürün olabileceğini amaçladı.

Öğrencimizin projesi, 55. Ortaöğretim Tübitak Bölge Sergisi'ne davet edilerek burada sunuldu. Proje, burada büyük ilgi gördü ve jüri üyeleri tarafından beğeni topladı. Tübitak Bölge Sergisi'nde elde edilen başarı, Nezihe Elvin’in bilimsel kariyerinde önemli bir kilometre taşı oldu.

Bu başarının ardından, Nezih Elvin O, projesini MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile fizik, kimya, biyoloji ve yapay zeka alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda sundu.  Türk bilim dünyasının seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, öğrencimizin projesi fizik alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Bu büyük başarı, Nezihe Elvin’in bilimsel yeteneklerini ve yenilikçi yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi. Projesi, sadece bilimsel başarısıyla değil, aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımı benimsemesiyle de dikkat çekti.

Öğrencimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyoruz.