Özel Tarsus Amerikan Koleji, diğer kardeş okulları olan Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel SEV Lisesi, İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, Tarsus SEV İlköğretim Kurumları; Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı olarak eğitim vermektedir.

SEV

Özel Tarsus Amerikan Kolejini farklı kılan özelliklerin başında geleneksel yapısını koruyarak çağdaşlaşması gelir.“Tam 136 yıldır ‘Türkiye için Liderler, Dünya İçin Liderlik’ ilkesiyle eğitim hizmeti sunan Tarsus Amerikan Koleji idaresi ve öğretmenleri, öğrencilerimizin potansiyellerini en verimli şekilde sergileyebilecekleri bir eğitim atmosferi yaratmayı hedefllektedir. Amacımız öğrencilerimizin açık fikirli, dengeli, topluma duyarlı ve eleştirel düşünebilen, Atatürk ilkelerini benimsemiş bireyler olarak yetişmeleridir. Öğrencilerimizin, okulumuzun sunduğu ulusal ve uluslararası programlardan faydalanarak, iyi yurttaşlar ve aynı zamanda daha huzurlu bir dünya için çabalayan dünya vatandaşları olacaklarına inanıyoruz

Eğitim kadrosu, alanlarında uzman Türk ve yabancı eğitimcilerden oluşmaktadır. TAC’nin eğitim ve hizmet binaları, Tarsus’da yeşillikler içinde, 30 dönümlük bir kampüste yer almaktadır. Özgün bir mimariye sahip olan Korkut Beriker Kütüphane ve Medya Merkezi 18.800’ün üzerinde kitap, elektronik veritabanı ve bilgisayar labaratuvarı odası gibi imkanlarla donatılmıştır. 2 Kapalı, 1 yarı kapalı ve 1 açık olmak üzere Spor Salonu da, spor kortları,antrenman alanları ve fitness odalarıyla geniş, modern ve çok amaçlı bir salon olarak hizmet vermektedir.  Bu tesislere ek tarihi binamız Stickler’da 272 kişilik ve yeni binamızda 640 kişilik olmak üzere 2 tiyatro salonu, 370 kişilik bir amfitiyatro,  açık spor alanları ve 30’u aşkın sınıfı içeren akademik binalar yer almaktadır. TAC kız/erkek yurdu binası da kampüsün hemen karşısında Yeni Kampüs Binasında yer almaktadır.

TAC, 2006-2007 okul yılı itibariyle, Çukurova Bölgesin’de ilk ve tek okul olarak Uluslararası Bakalorya(IB) Programı sunmak üzere yetkilendirilmiştir. IB Programı ve IB Diploması bütün dünyada en önde gelen eğitim standardı olarak kabul edilmektedir.  Bu program yüksek motivasyonlu lise öğrencileri için tasarlanmış zorlu bir üniversite öncesi eğitim sürecidir.  IB Diploması olan öğrenciler, dünya genelinde en seçkin üniversitelere kabul edilme şansına sahiptirler.

Kadrosunda, Yurtiçi Üniversiteler ve Kariyer Danışmanı ve ayrıca Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı bulunan TAC, öğrencilerin yetenekleri, kişilik özellikleri, değerleri, ilgi alanları ve kariyer gereksinimleri doğrultusunda ileride ulaşabilecekleri hedeflerini belirlemeyi ve bu konuda ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermeyi amaçlar. Son 5 yıl içinde, TAC mezunlarının üniversiteye yerleşme başarısı ortalama %99 olarak gerçekleşmiştir. Yurtiçindeki seçkin devlet ve vakıf üniversitelerine(burslu) yerleşen mezunlarımızın yanısıra, mezunlarımızın bir bölümü Boston, Brown, Florida Institute of Technolgy, Mcgill, Dalhousie, Boumemouth, Erasmus Univeristy of Rotterdam ve University of Vienna gibi tanınmış yurtdışı üniversitelere kabul edilmiş ve birçoğu da eğitimlerini burslu olarak kabul edildikleri bu okullarda devam ettirmeyi tercih etmişlerdir.

Hazırlık sınıfından itibaren öğretilen mükemmel İngilizce’nin yanısıra, Fransızca ve Almanca seçeneklerinden oluşan ikinci yabancı dil dersleri de öğrencileri çağın gereklerine hazırlamaktadırTAC öğrencileri, özgüvenlerinin arttıran ve liderlik özelliklerini geliştiren 80’in üzerinde eğitici kol etkinliğinden istediklerini seçme şansına sahiptirler.  TAC, uluslararası eğitim ve diploma almayı sağlayan Uluslararası Bakalorya Programını uygulamaya yetkili bölgedeki tek okuldur. Bunun yanı sıra ISTA ve MUN gibi uluslararası

programları uygulayarak da bölgede tek olma özelliğini sürdürmektedir:

• Öğrenciler okulda bulunan ISTA Kulübü’nde merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası Okullar Tiyatro Birliği’nin (ISTA) düzenlediği festivallere katılmakla birlikte zaman zaman da ISTA’nın düzenlediği etkinliklere ev sahipliği yaparlar.
  • Birleşmiş Milletler’in öğrenciler tarafından modelize edilmiş hali olan MUN (Model United Nations) Kulübü’nde ise birer diplomat olmanın anlamını ve gerektirdiklerini öğrenirler.
  • Ayrıca öğrenciler The Duke of Edinburgh’s Award (Uluslararası Gençlik Ödülleri) kişisel gelişim programına katılabilirler. Gençler, Ödül Programı içinde hem bireysel gelişimlerine katkıda bulunur, hem de topluma yararlı olabilecekleri çeşitli faaliyetlere katılabilirler.