Tarsus Amerikan Koleji'ne hoş geldiniz! Zengin ve canlı bir geçmişe sahip olan okulumuzun tarihi ve güncel eğitim programları hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için sizleri, internet sitemizi keşfetmeye davet ediyoruz. TAC'ın uluslararası okul eğitiminin 136. yılına girerken gururlanırız ve kutlanmaya değer çok şey var:
  • Bünyenin üstün akademik ve spor başarılarıyla dolu bir tarih
  • TAC katılımcılarının IB Diploma Programı sınavlarının 33 ile IBDP'nin
    dünya üzerinde kalmasının devam etmesi
  • Üniversite sınavında TAC mezunlarının %30'nun ilk 10.000'e, %84'ünün de
    ilk 100.000'e girmiş olması
  • Gündüzlü ve yatılı olarak sunulan, Türkiye'de sunulan,
    çok çeşitli ve heyecan verici akademik ve sosyal olanaklar
  • Okullarımız mezunlarının derece yapma Türkiye ve diğer en iyi
    üniversitelere yerleşme açısından olağanüstü başarıları
  • Okulun ilerleme tarihi boyunca başarılı liderler yetiştirmesi

TAC, onların hem özel hem de iş hayatında yaratıcı ve gelişmiş bir şekilde uyum sağlayabilen, rahat, yetenekli, tutkulu ve yaşam boyu öğrenen bireyler olma ve akademik kapasitelerini geliştiren bir ortam sunar. TAC'de tüm hazırlık hazırlıklarının ardından 9. sınıfa devam ediyorlar. 9. sınıfın sonunda ulusal programa devam edebilir veya Uluslararası Bakalorya Diploma Programı'na (IBDP) yönelebilirler. Her iki seçenek de üstün bir eğitim deneyimi sunarak Türkiye'yi ve eğitim veren üniversitelere hazırlar.

TAC camiasının bir parçası olmak, geçmişe, geleceğe ve geleceğe değer veren bir aileye katılmak demektir. TAC'nin benzersiz tarihi yanında takipleri ve mezunlarımızın başarıları ile gurur duyulur. TAC camiasının bir parçası olmak, aynı zamanda yaşam boyu sürecek arkadaşlıkların edinilmesi, herhangi bir yerde bir TAC kaydı ile karşılaşabilmek demektir. Bu bölümlerde öğrenci ve mezunlarımız “Türkiye için Liderler, Dünya için Liderlik” taahhüdümüzü tam anlamıyla hayata geçirmekteler.

Saygılarımla,

Amanda Sunderman

Okul Başdanışmanı

Türkiye’nin en köklü ve başarılı okullarından Tarsus Amerikan Koleji öğretmeni, çalışanı, öğrencisi ya da mezunu olmak önemli bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın oluşmasını sağlayan faktörler, 1888 yılından bu yana öğrenciyi ve öğrenmeyi merkezde tutan okulun felsefesinin okul öğretmenleri ve liderleri tarafından titizlikle uygulanması ve ilk günden bugüne kadar mezunların okulun ilerlemesi için göstermiş oldukları üstün gayretleridir.

Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri okula adım attıkları ilk andan itibaren Türkiye’nin en güçlü öğretmenleri tarafından çok yönlü akademik bilgiyle donanırken kendi çevrelerinde, Türkiye ve dünyada oluşan gelişmelere karşı bilinçli davranır ve duyarlı bir tutum sergiler; gerçekleştirdiği eylemlerin sorumluluğunu alır ve içinde yer aldığı tüm çalışmaların sürdürülebilir olmasına dikkat eder.

Yatılı öğrencilerimiz öğretmenleri, danışmanları ve okul liderleri tarafından desteklenir; öğrencilerimizin bilişsel ve sosyal gelişimlerini sağlıklı yürütebilmeleri, birbirleri ve okul ile güçlü bağ kurabilmeleri için gerekli olan güvenli ortam sağlanır.

Tarsus Amerikan Kolejinde tüm öğrencilerimizin sağlıklı, güvenli ve haklarının korunduğu bir ortamda başarılı olmaları için kalıcı öğrenmenin prensipleri doğrultusunda akademik program yürütülür ayrıca derslerde, kulüp aktivitelerinde ve tüm okul sonrası çalışmalarında öğrencilerimizin bireysel farklılıkları gözetilir. Bu doğrultuda öğrencilerimizi yaratıcı, meraklı, sorgulayan, zorluklara meydan okuyan, yenilikleri keşfeden ve tüm bunlardan da keyif alan, iç dünyalarını keşfetmiş, kendisi ve çevresiyle barışık bir dünya vatandaşı olarak mezun etmenin gururunu yaşarız.

2004 yılından bu yana Uluslararası Bakalorya programını başarıyla uygulayan okulumuzun öğrencileri, hazırlık sınıfından itibaren programın tüm ilkelerine uymaya çalışır ve edindikleri bu önemli becerileri yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde hayata geçirirler. Tarsus Amerikan Kolejinin bütün mezunları edindikleri bu önemli kazanımları hayata geçirirken empati kurmayı, saygılı olmayı, ailesine ve vatanına minnet duymayı ve her zaman adil olmayı tercih eder.

Mezunları, öğrencileri, öğretmenleri kısacası tüm paydaşlarıyla Atatürk ilke ve inkılaplarını ülkü edinmiş bir öğrenme topluluğudur Tarsus Amerikan Koleji. Ve tüm bireyleriyle geleceğe umutla bakar, bu ülküyü gerçekleştirmek için Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında daha da güçlü bir şekilde çalışır.

1888’den bu yana olduğu gibi bundan sonra da Tarsus Amerikan Kolejli olmanın ayrıcalığını yaşayan öğretmenler, öğrenciler, çalışanlar ve mezunlar olarak Vakfımızın değerlerini yaşatmak, ülkemizin ve dünyanın liderlerini yetiştirmek için özverili bir şekilde çok çalışacağız.

Saygılarımla,

Erkan Gültekin